Logo bredavandaag.nl

Vetpercentages meten bij basisschoolleerlingen

  NAC

BREDA – Ruim 900 Bredase basisschoolleerlingen komen op 9 maart bij elkaar in het Rat Verlegh Stadion. Hier nemen ze deel aan een educatieve sportdag, onder leiding van NAC-spelers.


De sportdag wordt georganiseerd door Teamplay@NAC, de stichting voor maatschappelijke projecten van NAC Breda. De leerlingen uit groep 7 en 8 worden opnieuw bewust gemaakt van het belang van gezond eten en voldoende bewegen.

De sportdag is een vervolg op de aftrap van de Junior Street League op 6 oktober 2009. Toen werd er bij de leerlingen het vetpercentage en uithoudingsvermogen gemeten. Aanstaande dinsdag gebeurt dit opnieuw, zodat de resultaten met elkaar vergeleken kunnen worden.

De sportdag is het begin van de tweede helft van het NAC Junior Street League seizoen. Op 16 maart wordt de competitie tussen twaalf Bredase basisscholen hervat.

De deelnemers kunnen tijdens de competitie punten verdienen met het winnen van een wedstrijd, maar ook door buurtactiviteiten te organiseren en goed gedrag te tonen rondom de gastlessen, voetbalclinics en voetballessen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief