'Er bestaat een sterk gevoel van revanche'

  NAC

ZUNDERT – De ochtendtraining van vrijdag voor de selectie van NAC is net afgelopen. Trainer Robert Maaskant, de haren nog nat van de regen, klinkt strijdlustig. “Voor Twente wordt het niet makkelijk. Dat weten zij ook.”


De play-offs; daar draait het voor de club uit Breda om. Maaskant vindt het wel logisch dat veel aandacht uitgaat naar de race om de titel. Toch benadrukt hij nog maar eens het belang voor NAC.

“Bij de eerste negen eindigen is al lang onze doelstelling. Voor onze rol als subtopper is terecht minder aandacht. Het kampioensschap wordt immers beslist, maar het belang van NAC moet niet ondergesneeuwd worden.”

De wedstrijd van zondag is uiterst belangrijk voor Maaskant en zijn team. Maar NAC is niet van plan vanaf het begin vol op de winst te spelen. Hij wil ook rekening houden met de resultaten van Groningen en Roda jc.

“Een gelijkspel is misschien ook voldoende. Blind op de winst spelen is geen verstandige keuze. We benaderen de wedstrijd met een gezond portie realisme. Twente is gewoon een heel sterke tegenstander, maar het wordt niet makkelijk voor ze.”

Maaskant zegt dat NAC-uit voor de meeste tegenstanders lastig is. Hij wijst ook op het revanche gevoel dat onder zijn spelers heerst, naar aanleiding van de verloren halve finalestrijd om de beker van vorig jaar.

“Dat speelt een grote rol. Daarnaast willen een aantal spelers echt iets laten zien aan de eigen fans. Voor sommige kan het zomaar hun laatste wedstrijd zijn voor NAC. We spelen liever tegen RKC, maar wij kunnen ontzettend veel halen uit een sterke opponent.”

Volgens de trainer kan de wedstrijd rare situaties opleveren. Hij verwacht dat Twente met geduld zal spelen, omdat ze dat heel het seizoen al doen. Toch kunnen ze niet blijven wachten, meent hij.

“Voor ons geldt hetzelfde. Dan wordt het een geren en gevlieg en gaat bij elke corner over en weer de keepers mee. We figureren in de strijd om het kampioenschap, maar het is logisch dat we voor de winst gaan.”