NAC deed er donderdagavond 20 augustus alles aan, maar Villarreal blek een maatje te groot: 1-3. foto Peter Visser
NAC deed er donderdagavond 20 augustus alles aan, maar Villarreal blek een maatje te groot: 1-3. foto Peter Visser

'Ook NAC in financiële problemen'

  NAC

STEENAKKER - Naast Willem II zou ook NAC Breda dit seizoen met een flink begrotingstekort afsluiten. Dat melden verschillende media. Het tekort zou kunnen oplopen tot 2 a 3 miljoen. Er is echter geen sprake van een faillissement.


De voetbalclub bevestigt dat het een 'heel zwaar seizoen is geweest'. "Maar over cijfers laten wij ons nu nog niet uit. Wel hebben wel wat tegenvallers gehad met onder andere de verbouwing", meldt NAC-woordvoerder Willem Reijn.

De verbouwing leidde tot extra kosten, dus voerde de club een versobering daarvan door. "Daardoor duurde de bouwwerkzaamheden, wat weer heeft geleid tot extra veel schoonmaakwerkzaamheden. Hierdoor heeft de horeca niet zo veel verdiend als ze normaal zou doen."

Op het moment wordt geïnventariseerd hoe de Bredase voetbalclub er financieel voor staat. "Pas als dat helemaal duidelijk is, komen wij naar buiten met exacte cijfers", meent Reijn.

Het gerucht dat directeur Theo Mommers niet meer terug zou keren van de ziektewet, bestrijdt de woordvoerder. "Ik weet niet beter dan dat hij gewoon terug komt als hij zich beter voelt."

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief