foto Fieke van Doremalen
foto Fieke van Doremalen

Teamplay@NAC krijgt landelijke onderscheiding

  NAC

STEENAKKER/AMSTERDAM - De NAC Street League heeft zaterdag een landelijke onderscheiding gekregen. Directeur Hubert Rovers van Teamplay@NAC ontving uit de handen van demissionair premier Jan-Peter Balkenende de ‘Meer Dan Voetbal Award’.


Directeur Hubert Rovers van Teamplay@NAC is opgetogen over de onderscheiding. “Ik ben trots op de prijs, die waardering betekent voor NAC en voor alle medewerkers en vrijwilligers van Teamplay@NAC. Het stimuleert ons om door te gaan. Volgend jaar beginnen wij naast de NAC Street League en de Junior Street League de Ladies Street League, zodat de participatie van vrouwen groter wordt. Wij verwachten daar veel van!”

De prijs werd uitgereikt in de Arena, vooraf aan de interland Nederland-Hongarije. Een onafhankelijke jury onder leiding van de voormalig staatssecretaris voor sport Jet Bussemaker koos de NAC Street League uit als beste maatschappelijke project boven de twee andere kandidaten, Sloterdijk en Cambuur Werkt.
De NAC Street League dankt de uitverkiezing aan verschillende aspecten. Zo had de organisatie Meer Dan Voetbal, waarin de KNVB zijn maatschappelijke projecten heeft ondergebracht, al aangegeven dat aspecten als sportiviteit en respect, participatie en gezondheid belangrijk waren.

Die score wordt bijgehouden in een bonus-malus-systeem. De winnaar van afgelopen competitie, Sportpark II, was dan ook als bewijs aanwezig in Amsterdam, samen met NAC-speler Martijn Reuser. Verder krijgen de deelnemers voorlichting over zaken als voeding en gezondheid.

De jury waardeerde het verder dat Teamplay@NAC naast de gemeente Breda veel participanten uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de woningcorporaties had binnengehaald. De jury prees de instelling van NAC en Teamplay, omdat de maatschappelijke projecten recht uit het hart van de club komen.

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief