Zwaanswijk houdt fans op de hoogte vanuit Australië

  NAC

BREDA – Oud-NAC speler Patrick Zwaanswijk houdt via een digitale nieuwsbrief zijn fans op de hoogte van wat hij in Australië doet. Zwaanswijk tekende deze maand een jaarcontract bij de Central Coast Mariners.


Zwaanswijk merkte dat hij aan zijn tijd bij NAC een hechte club fans heeft overgehouden. “Binnen een korte tijd heeft hij zo’n 25-duizend mails binnengekregen van mensen die lieten zien dat ze hem niet vergeten”, zegt Michel Moet van het bedrijf SB Europa, dat de mailing voor Zwaanswijk verzorgt.

Het contract van Zwaanswijk bij NAC Breda werd niet verlengd. Hij vertrekt transfervrij naar Australië.

Eén keer per maand verstuurt de voetballer een mail aan alle leden van zijn nieuwsbrief. Daarin worden video’s die hij maakt opgenomen, maar ook verslagen van wedstrijden, foto’s van bijvoorbeeld stadions waar hij heeft gespeeld en natuurlijk zijn vertrek uit Nederland.

“En als ik terug kom in april 2011 zal ik mijn Australische shirts en gedragen schoenen verloten onder alle leden van de nieuwsbrief”, zegt de speler op zijn website waar mensen zich kunnen aanmelden.

Fans die zich willen aanmelden voor de nieuwsbrief moeten 1,25 euro per maand betalen, maar dat maakt de site nog steeds geen moneymaker, zegt Moet. “Hij verdient er geen geld aan. Van die 1,25 wordt het bureau betaald.”