NAC kiest nieuwe directie uit eigen gelederen

  NAC

STEENAKKER - NAC heeft een nieuwe directie. Interim directeur Bernard Ouwerkerk heeft Willem Reijn benoemd tot financieel directeur en Jeffrey van As als technisch directeur.


Van As was hoofdscout en Reijn manager communicatie. De twee zijn voor een half jaar aangesteld. “Als ze het goed doen is het de bedoeling dat ze langer aanblijven. Het is nog te vroeg om de functies in detail te beschrijven”, aldus Ouwerkerk.

De interim directeur moest van het bestuur op zoek naar invulling van de twee posities, zodat er een driekoppige directie zou komen. “Het was heel lastig, want het is bij NAC financieel niet zo dat ik mensen van buiten kon aantrekken.”

Ouwerkerk kwam naar eigen zeggen snel bij Reijn en Van As terecht. “Ik denk dat dit de beste optie is in deze situatie. Ik snap dat de keuze voor Reijn als financiële man verrassend is.”

De directeur wijst op de onervarenheid van Reijn. “Maar hij heeft als financieel journalist gewerkt. Hij kan heel goed cijfers doorzien. Niet te vergeten dat er een hele afdeling zit met een financieel manager.”

De financieel directeur krijgt vooral een waakhondfunctie binnen NAC. “Het mag niet meer voorkomen dat iemand op eigen houtje beslissingen doordrukt”, zegt Ouwerkerk.

De situatie waarin NAC momenteel verkeert, biedt niet veel ruimte voor Van As en Reijn. Ouwerkerk denkt daar positief over. “Het zal heel lastig worden voor beiden, maar zo leer je het vak hartstikke goed.”