Logo bredavandaag.nl
NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser
NAC speelde zaterdag 13 maart in speciale shirts ter ere van Rat Verlegh tegen FC Groningen. foto Peter Visser

'Andere clubkleuren mogen geen optie zijn'

  NAC

STEENAKKER – Een ‘harde kern’ van supporters verstuurde woensdag de petitie 'bescherm de clubcultuur' tegen het afwijken van de traditionele tenuekleuren van NAC, het geel en zwart. “NAC moet niet meedoen aan modegrillen.”


De supportersorganen de Breda Loco’s, de Rat, de Supportersvereniging en het NAC-museum springen op de bres voor behoud van de clubcultuur. Het nieuws dat een commissie voor het uittenue naast de gangbare kleuren ook roze en blauw voorstelt, valt bij een aantal fans niet goed.

Zo stellen de betrokken supporters dat andere kleuren sowieso geen optie mogen zijn. Ook vindt Martijn Koks van de Breda Loco’s dat een andere volgorde gewenst is. Zo zou bij voorstellen die buiten het cultuurhandvest vallen de discussie moeten gaan over het aanpassen van het handvest zelf.

“Het cultuurhandvest is niet voor niks opgesteld. Andere kleuren zijn geen optie en daarom willen we nu tegengas geven. Het gaat om de huisstijl. Daar moet je niet aankomen”, meent Koks.

Ook vinden de ondertekenaars van de petitie de gang van zaken rond commissie vreemd. “Er was een vertegenwoordiger van de Clubraad die duidelijk de opdracht kreeg het cultuurhandvest aan te houden. Toch ging hij akkoord met de andere opties. De supportersvereniging die ook betrokken was, stemde tegen andere kleuren, maar dat was de minderheid. Zij stelde wel voor de fans te laten kiezen”, zegt Koks.

De ‘harde kern’ vreest niet dat de supporters gaan stemmen voor roze of blauw. In de ogen van Koks komt dat wel goed. “We willen vooral een signaal afgeven.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief