Nadat de zes dj's uit het Geelzwarte huis werden gelaten werd gevierd dat er ruim drie ton werd opgehaald foto Jorgen Janssens
Nadat de zes dj's uit het Geelzwarte huis werden gelaten werd gevierd dat er ruim drie ton werd opgehaald foto Jorgen Janssens

Vrijlating DJ's Geelzwarte huis: 'Het zijn de helden ja ja'

NAC

STEENAKKER - Na 72 uur, drie dagen en een beetje dus, werden de drie DJ's en hun drie NAC-sidekicks vrijgelaten uit het Geelzwarte glazen huis. Maar dat was nog niet eens het belangrijkste; de tussenstand van alle donaties werd ook bekend gemaakt. 318.299 euro en vijf cent is de opbrengst tot nu toe.

"Mag ik nog even die handjes zien", roept de dienstdoende DJ van StadsRadio Breda voordat hij en zijn vijf metgezellen naar buiten treden. De in groten getale toegestroomde supporters laten zich dit geen twee keer zeggen en beginnen met een ode aan de club die ze die middag nog versloegen. "Olé, olé, schijt aan Willem II", zo klonk het uit enkele duizenden kelen.

In de Cordial worden de zes heren wederom luidkeels toegezongen. Wanneer "Het zijn de helden ja ja, het zijn de helden ja ja, de helden uit Breda" klinkt, slaat het zestal het lachend weg; te veel eer zo is van hun gezichten af te lezen.

Als StadsRadio-DJ Marcel Peters even later naar voren stapt met een rechthoek gevouwen in een NAC-vlag, wordt de zaal stiller. Het beetje geroezemoes dat overblijft wordt ook meteen gesust en ebt weg. De vlag gaat van de rechthoek en een cheque ontwaart zich. 318.299,05 euro.

De fans gaan helemaal los, het clublied weerklinkt en de bewoners van het geelzwarte huis schreeuwen net zo hard mee. Bier gaat de lucht in, de massa staat te springen. Dan neemt de band het over en zet 'Highway to Hell' van AC/DC in. Die 'hel' lijkt met dit bedrag echter nog ver weg.