Logo bredavandaag.nl
De verbouwing bij NAC vordert. foto Peter Visser
De verbouwing bij NAC vordert. foto Peter Visser

Uitspraak arbitragezaak NAC laat nog op zich wachten

  NAC

STEENAKKER – De uitspraak in de arbitragezaak tussen NAC en de gemeente laat langer op zich wachten. Eigenlijk werd een uitsluitsel voor de zomer al verwacht. Nu volgt in de eerste week van oktober antwoord.


Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Volgens het stadsbestuur en NAC-directeur Ed Busselaar blijkt de zaak gecompliceerder dan eerder werd ingeschat.

In de zomer van 2010 legde de voetbalclub een claim van 750-duizend euro bij de gemeente neer vanwege inkomstenderving en extra gemaakte uitgaven door de uitgelopen verbouwing van het stadion.

Dat bedrag werd door NAC bijgesteld tot een bedrag van 577-duizend euro. Met de hoogte van de geldsom gaat de gemeente niet akkoord. Om een juridisch conflict te vermijden kozen beide partijen voor een arbitragezaak, waarin ze zich neer zullen leggen bij de uitspraak.

Wel werd in december 2010 door de gemeente 200-duizend euro aan de Bredase club overgemaakt. Dat deed de zij om NAC tegemoet te komen, omdat de voetbalvereniging kampte met een acuut liquiditeitsprobleem.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief