Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens
Open Dag NAC 2011. foto: Jorgen Janssens

Jaaroverzicht NAC - september

  NAC

STEENAKKER - Een avondje NAC, mooie overwinningen, lelijke overwinningen, dikke nederlagen, onterechte nederlagen, ‘Der Bomber van Breda’, financiële problemen en een nieuwe algemeen directeur.
Voor de NAC-fan is 2011 een bewogen jaar geweest, met veel hoogtepunten, maar ook enkele dieptepunten. In deze reeks artikelen zie je het jaar van NAC in woord en beeld, per maand uitgelicht.


Halverwege september keerde het tij voor NAC. De Parel van het Zuiden kreeg de smaak van winnen weer te pakken en won in deze maand twee van de drie eredivisieduels. Alleen van Feyenoord werd met 1-3 verloren in eigen stadion. In de uitwedstrijd tegen NEC was NAC met 1-2 te sterk en ook voor eigen publiek tegen FC Utrecht werd gewonnen (1-0).

Op 20 september staat er een duel in de tweede ronde van de KNVB-beker op het programma. In het Gelredome mag NAC aantreden tegen het Vitesse van John van den Brom. In een pover duel komen beide teams na 120 minuten niet verder dan 0-0. In de daarop volgende penaltyreeks trekken de Arnhemmers aan het langste eind.

Alex Schalk staat op 11 september voor het eerst in de basis. ‘Der Bomber’ krijgt tegen Feyenoord de kans om zich te bewijzen. “Hoewel Alex pas net negentien jaar is, is hij al een heel volwassen speler. Hoe lang hij het volhoudt? Dat weet ik niet. We zien wel waar het schip strandt”, aldus Karelse in BN de Stem.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief