Logo bredavandaag.nl
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC biedt Bredase talenten contract

  NAC

STEENAKKER – Het houdt vooralsnog niet op met de doorstroom van talent naar de selectie van NAC. Twee jeugdspelers, Peter Gommeren (20) en Kenny van der Weg (21), tekenden beiden een profcontract. Dat meldt de club op haar website.


Gommeren, middenvelder, doorliep de hele jeugdopleiding en speelde afgelopen seizoen in het beloftenelftal. Van der Weg, centrale verdediger, kwam in 2006 over van Spartaan ’20 en speelde in het seizoen 2011/2012 als aanvoerder in Jong Nac.

Gommeren heeft een contract getekend voor twee jaar en Van der weg verbindt zich voor een jaar aan de club. De twee talenten volgen daarmee de zelfde weg als Alex Schalk, Nemanja Gudelj en Ömer Bayram die ook doorstroomde vanuit de jeugdelftallen.

Technisch directeur Jeffrey van As: “Het laten doorstromen van eigen jeugdspelers is altijd een doelstelling geweest, maar met name in de huidige situatie wordt dit steeds belangrijker. Of zij net zo’n stormachtige ontwikkeling door zullen maken als Alex, Nemanja en Ömer is natuurlijk altijd afwachten en hebben de spelers voor een groot deel in eigen hand. Vanaf 1 juli maken zij in ieder geval deel uit van het eerste elftal en krijgen zij de kans zich te bewijzen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief