NAC wint met 3-0 van PEC Zwolle. foto Peter Visser
NAC wint met 3-0 van PEC Zwolle. foto Peter Visser

Lurling neemt NAC bij de hand tegen PEC

  NAC

BREDA – NAC heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Aan de hand van Anthony Lurling pakte NAC drie punten af van directe concurrent PEC Zwolle. Door te winnen met 3-0 blijft de Bredase club op de dertiende plaats op de ranglijst staan. Lurling, die na het uitvallen van Verbeek weer vanaf de zijkant mocht spelen, was direct betrokken bij alle drie de doelpunten en kreeg zelfs een publiekswissel.


(wedstrijdfoto's)

Beide ploegen begonnen het eerste half uur erg voorzichtig aan de wedstrijd. Na een half uur voetballen joeg Lurling goed door op keeper Boer. Lurling veroverde de bal en schoot tegen de hand van Broerse aan. De verdediger kon vertrekken met rood op zak en Jordy Buijs benutten de penalty voor de Bredanaars.

NAC kwam sterk uit de kleedkamers. Na een snelle aanval stiftte Lurling de bal op de lat, waarna Gudelj de 2-0 kon inkoppen. De wedstrijd was gespeeld, maar de sfeer werd alsmaar beter. In het Rat Verlegh stadion ging de wave rond en werd er door het publiek gezongen: "Drie op een rij! Drie op een rij!" Hadouir bracht de eindstand op het bord, 3-0.

De formatie van trainer Nebosja Gudelj is nog ongeslagen na de winterstop en scoort verassend veel. Na drie wedstrijden staat de teller nu op acht doelpunten voor en nul tegen. Wil de ploeg nóg hoger eindigen dan de dertiende plaats worden de komende wedstrijden cruciaal. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. De week daarop mag Heracles zich opmaken voor een avondje NAC.