Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Persbeleid NAC: 'Supporters en pers wél welkom bij trainingen'

  NAC

BREDA - In een persbericht op de website reageert NAC Breda op alle commotie die ontstaan is na het aanscherpen ven het persbeleid. Volgens NAC is de berichtgeving eenzijdig. De pers en supporters zijn namelijk wél elke dag welkom op het trainingscentrum in Zundert.


Maar omdat de spelers zich moeten kunnen concentreren, moeten de interviews wel gereguleerd worden. NAC zegt de pers juist tegemoet te komen. In Zundert is er een speciale werkruimte voor de pers ingericht, zodat journalisten niet meer buiten hoeven te werken.

Na de vrijdagtraining is de werkruimte open. Het trainingscomplex is verder niet op pers ingericht, dus de werkruimte is open van 12.00 tot 12.45. Om deze werkruimte efficiënt te benutten wilt NAC dat journalisten interviews 48 uur van tevoren aanvragen.

Directeur Stefaan Eskes licht toe; "De reden om deze stap te nemen is om de focus van de voetballers zoveel mogelijk op de competitie te richten. Het gaat nu goed met NAC en we willen er alles aan doen om dat zo te houden. Als de spelers in Zundert zijn, moeten zij zich zoveel mogelijk met voetbal bezighouden."

De club vindt zelf dat zij met de aanscherping van het beleid een nieuwe stap maakt in de professionalisering van het voetbalbedrijf en 'kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking tussen de club en media'.

Die vruchtbare samenwerking werd gistermiddag in ieder geval ruw verstoord door het perscommuniqué van NAC. Op Twitter reageerden fans, journalisten en NAC-watchers furieus. "Aangescherpt persregime bij NAC krijgt enge trekjes. Gaan ze daar binnenkort ook een raket lanceren of zo", tweette Leon Deckers.

Aangescherpt persregime bij NAC krijgt enge trekjes. Gaan ze daar binnenkort ook een raket lanceren of zo? #NACpraat

— Leon Deckers (@Leon_Deckers) February 14, 2013

Zaterdag in de Cordial ga ik Schalk en Lurling een grote pils aanbieden. Ik stuur zo alvast een mailtje naar de persafdeling. Of dat mag.

— Sjoerd Mossou (@sjoerdmossou) February 14, 2013