Jeffrey van As feliciteert Henrico Drost met zijn tweejarig contract bij NAC. foto NAC
Jeffrey van As feliciteert Henrico Drost met zijn tweejarig contract bij NAC. foto NAC

Drost: ‘Supporters hier zijn fantastisch’

  NAC

STEENAKKER – Henrico Drost zette maandag zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met NAC Breda. De 26-jarige centrumverdediger komt transfervrij over van RKC Waalwijk. “Ik kan niet wachten tot de eerste thuiswedstrijd met alle supporters.”


“Het was geen makkelijke beslissing om RKC te verlaten”, aldus Drost, die de afgelopen drie seizoenen bij RKC vrijwel alles speelde. “Ik heb daar met veel plezier gespeeld en heb veel aan de club te danken.” In Waalwijk vond Drost wat hij zocht, stabiliteit. “Ik werd vader en er kwam wat meer rust in mijn leven. Nu is het tijd voor een stapje hogerop bij NAC.”

Drost kwam eerder uit voor SC Heerenveen, Excelsior, De Graafschap en VVV-Venlo. Hij vertelt dat hij lange tijd op zoek was naar stabiliteit, maar dat nooit vond. “Ik nam vroeger vaak verkeerde beslissingen. Je komt als jongen van 18, 19 bij Heerenveen terecht en gaat in één klap een pak geld verdienen. Ik deed gekke dingen in die tijd. Ik ging soms wel drie of vier keer per week stappen, dat werkt natuurlijk niet.”

Inmiddels is hij wel wat jaren verder en wijzer. De geboren Kampenaar heeft een positief beeld van zijn nieuwe werkgever. “Iedereen weet dat NAC het de afgelopen jaren lastig heeft gehad, maar als je ziet hoe de supporters er altijd achter blijven staan, is dat fantastisch.”

Technisch directeur Van As en hoofdcoach Gudelj gaven hem gelijk een goed gevoel. “Natuurlijk moet ik het zelf laten zien en mezelf blijven ontwikkelen, maar ze hebben mij binnengehaald als basisspeler.” Drost neemt mogelijk de positie over van Kees Luijckx, die besloot zijn contract niet te verlengen bij de Bredase club.

Volgende week staat de eerste training van NAC Breda op het programma. “Ik heb wel weer zin om te voetballen”, zegt Drost. Na een vakantie met de selectie van RKC en een reis met de familie is hij er weer helemaal klaar voor. “Een week of 5 vakantie is voor mij meer dan genoeg. Het begint alweer te kriebelen en ik kan niet wachten tot de eerste thuiswedstrijd met alle supporters.’’