Drie internationals starten seizoen bij NAC

  NAC

BREDA/ZUNDERT - NAC begint het seizoen met drie internationals extra in de gelederen. Mathew Amoah, Gill Swerts en Boldizsar Bodor maken maandag hun opwachting bij de eerste training voor het nieuwe seizoen.


Een klein voorbehoud: de drie komen in principe om hun conditie op peil te houden. Amoah stond afgelopen seizoen onder contract bij Heerenveen, maar kwam nauwelijks aan spelen toen. Swerts speelde vorig jaar in Denemarken en is nu op zoek naar een nieuwe club. Hij speelde in Nederland voor Twente, Vitesse, Feyenoord en AZ. Swerts heeft 17 caps voor het Belgische nationale team op zijn naam staan. De Hongaarse linkshalf Boldizsar Bodor kwam tot dusver al 24 keer uit voor de nationale ploeg van Hongarije, maar zit sinds het faillissement van zijn vorige werkgever Beerschot zonder club. Ook hij komt zijn conditie op peil houden.

Al geeft technisch directeur Jeffrey van As wel aan serieus te kijken naar de drie of ze mogelijjk gecontracteerd kunnen worden. "Bij de start van het nieuwe seizoen is het zaak om enkele spelers te testen om te kijken om ze binnen de selectie passen.”