Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

NAC werkt aan nieuwe financiële basis

  NAC

STEENAKKER - De Raad van Commissarissen en het College van Aandeelhouders van NAC bespreken hoe de club structureel de financiële positie kan verbeteren. Een van de opties is het omzetten van de achtergestelde leningen van zo’n zeven miljoen naar aandelen.


In samenwerking met interim-directeur Justin Goetzee bekijkt de club bovendien hoe de liquiditeitspositie van NAC verbeterd kan worden. Die staat structureel onder druk, zo geeft Goetzee aan. “Dit is niets nieuws. Met de stand van ons negatieve Eigen Vermogen en de marginale winst werk je dat in de hand. Dit seizoen zijn vooral de tegenvallende sponsoropbrengsten hier debet aan”, zo legt hij uit.

Om de organisatie op zowel korte- als lange termijn gezond te maken, wordt momenteel gewerkt aan herstructureringsplannen om de financiële positie van de club te versterken, aldus de directeur in een toelichting. Wat dat precies inhoudt, wil hij niet zeggen. “Het lijkt me vanuit het proces niet handig om inhoudelijk in te gaan op die plannen. Achter de schermen wordt er hard aan gewerkt en ik ben van mening dat deze plannen realistisch zijn.”

Over de termijn waarop die plannen naar buiten komen, wil hij niets zeggen. “Er moeten nog een aantal belangrijke stappen moeten worden gezet voordat deze verwezenlijkt kunnen worden. Desalniettemin ben ik positief gestemd over de continuïteit van NAC.”

Goetzee geeft opnieuw aan dat de club er sterk bij gebaat is om in rustig vaarwater terecht te komen. “Dat moge duidelijk zijn. Alleen met positieve daadkracht en een voortdurend besef van hoe het met de club is gesteld, kan de voetbalclub teruggeven aan de maatschappij en hierbij langzaam stappen nemen richting gezondmaking. Daar werken we op dit moment hard aan.”

De financiële situatie, waar de hogere gremia van de club zich dus over buigen, laat hem niet afleiden in zijn taak. “Mensen zijn weer positief over NAC en die tendens moeten we verder aanwakkeren. De andere processen spelen op het allerhoogste niveau en ik ben nog steeds positief over de mogelijke oplossingen.

NAC wist afgelopen week ook de laatste skybox voor de rest van het seizoen te verhuren.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief