NAC boekt een overtuigende 5-0-zege op Go Ahead. foto Peter Visser

Klinkende zege NAC na prijsschieten in eerste helft

BREDA - Op een haast zomers Avondje NAC leek het wel de succesvolle verlenging van de verregende Najaarskermis: doeltrappen voor een euro, altijd prijs. NAC won zaterdagavond met 5-0 van een machteloos Go Ahead Eagles.

Het heerlijk Avondje NAC was gekomen, al duurde het wel iets meer dan twintig minuten voordat de eerste prijs viel. Na die 1-0 van Poepon was zo’n beetje elke kans raak en liep de thuisploeg uit naar 4-0 kort voor rust. De 2-0 en de 3-0 vielen binnen tien minuten na de openingstreffer. Buijs en Sarpong waren de gelukkigen, waarna Poepon een minuut voor rust het feest compleet maakte.

(fotoalbum NAC-Go Ahead)

Het feest in de eerste helft zorgde zelfs voor een voorzichtige wave. Die ging een paar keer rond, maar zelfs de meest enthousiaste NAC-fan vond dat waarschijnlijk een tikkie overdreven. Schiettenthouder Go Ahead was namelijk dermate ruimhartig in het uitdelen van de prijzen, dat het dak ook ook weer niet meteen helemaal afging.

Maar feest was het. Voor een dergelijke ruststand moest NAC toch weer zo goed als vier jaar terug: Willem II was op begin november 2009 de sigaar. Destijds bleef het bij 4-0, dit keer schroefde NAC het doelsaldo nog op met een extra goal.

Maker? Peerke, zoals Stipe Perica liefkozend genoemd wordt. De invaller haalde wonder boven wonder het einde van de strijd. Na een ongelukkige val liep ie ongemakkelijk met zijn schouder te trekken. Desondanks lepelde die tergend langzaam een balletje over de uitkomende doelman Room, daarmee drie minuten voor tijd de 5-0 aantekenend.

Met een van pijn vertrokken gezicht, maar vast met een innerlijke glimlach daalde hij af in de catacomben. NAC kan zich op maken voor de beker. Dinsdag in Leeuwarden. Kijken of de uitbater van de schiettent daar ook zo gul is met het uitdelen van prijzen. Aan NAC zal het net liggen.