Leon Deckers op weg naar Cambuur. Geen weg zonder hindernissen.
Leon Deckers op weg naar Cambuur. Geen weg zonder hindernissen.

‘Don Leon’ op de fiets naar Cambuur Leeuwarden

  NAC

HILVERSUM/BREDA - Dat NAC-fan Leon Deckers de fietstocht naar Leeuwarden in augustus moest missen, dat zat hem niet lekker. Dus greep hij de bekerwedstrijd van dinsdagavond aan voor een persoonlijke herkansing.


“De een gaat de Alpe D’Huez op, de ander beklimt een berg en ik fiets naar Leeuwarden op mijn oude stadsfiets”, zo vat Deckers de tocht samen. “Het idee ontstond in mei bij een paar biertjes in de Beatrix, zo rond de laatste thuiswedstrijd. Cambuur is gepromoveerd, daar moeten we iets mee doen.”

Het resulteerde in de fietstocht van Rini Heimans en Wilbert Weterings waarmee ze zevenduizend euro ophaalden voor het NAC-museum. Vandaag is het de beurt aan ‘Don Leon’, voor zijn etappe. Om tien over zes vertrok hij vanaf de Grote Markt, met als doel om vanavond om 18.00 uur in Leeuwarden onthaald te worden. “Ik moet stevig doortrappen, ik denk dat ik driekwartier achter lig op schema.”

In augustus ging Deckers mee als begeleider. “En als routemanager. Ik had mijn enkel gebroken en kon dus niet fietsen.” Nu wel. “Pitige brug, die Stichtse Brug”, klinkt het aan de andere kant van de lijn. “Maar ik ben in Flevoland.”

Het stuk tussen Hilversum en Huizen kort daarvoor was een tegenvaller. “Door het bos, met takken op het fietspad en enorme kuilen. Het is een wonder dat ik niet lek heb gereden, maar daardoor heb ik niet door kunnen trappen.”

En die gehoopte wind mee? “Dat valt toch wel tegen. De helft van de tijd heb ik hem van opzij. Da’s lastig, ik lag al bijna in een sloot.”

Cambuur - NAC begint om 20.45 uur. Deckers heeft dus wel wat speling in zijn schema. Maar eerst nog onder meer Emmeloord, Lemmer en Joure.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief