NAC kan zich na bekerverlies weer richten op competitie

BREDA/LEEUWARDEN - Het werd uiteindelijk een latertje voor NAC dinsdagavond. En eentje met een kleine kater. NAC verloor na strafschoppen van Cambuur Leeuwarden, nadat na negentig minuten en verlenging 2-2 op het scorebord stond.

Dat NAC die verlenging eruit wist te slepen, was al een prestatie. De Bredanaars stonden na 45 minuten met 2-0 achter. Seuntjens kort na rust en Hadouir kort voor het eind van de reguliere speeltijd trokken de stand gelijk. In de beslissende strafschoppenreeks schoot Lurling tegen de lat, waarna Cambuur het afmaakte.

NAC kan zich na de lange en late terugreis opmaken voor het derde duel in zeven dagen tijd: vrijdag gaan de Bredanaars op bezoek bij RKC. Het belang van dat duel is groot. De absurde stand op de ranglijst maakt dat twee overwinningen goed kunnen zijn voor een plek in de topdrie. Twee keer verliezen is daarentegen goed voor de gevarenzone. Met in het achterhoofd dat PSV de volgende tegenstander is, is de reis naar Waalwijk een belangrijke.