NAC klopt aan bij gemeente voor steun

  NAC

BREDA - NAC heeft de gemeente Breda om steun gevraagd. Dat blijkt uit een brief van wethouder Arbouw aan de gemeenteraad. Het college heeft hierover al een gesprek gehad met NAC en enkele financiers van de club. NAC wil graag minder huur betalen voor het stadion.


In de brief laat wethouder Arbouw weten samen met zijn collega Boelema onaangenaam verrast te zijn over de klaarblijkelijk hernieuwde problemen. “Dit nieuws kwam als een donderslag boijk heldere hemel. De afgelopen periode ontvingen wij vooral positieve signalen. Dat blijkt nu niet het geval. Wij zijn daarvan geschrokken.”

Zoals ook al eerder via deze site gemeld, heeft NAC een dreigend liquiditeitstekort. De ontstane problemen komen voort uigt lagere horecaomzet, minder verkochte seizoenskaarten en onverhuurde businessboxen.

In de brief aan de raad maakt Arbouw duidelijk dat met NAC gesprekken gevoerd worden en dat de gemeente Breda de club een warm hart toedraagt. “Daarbij benadruk ik dat de bandbreedte waarbinnen de gemeente in financieel opzicht iets voor de club kan betekenen, gezien de Europese regelgeving rondom staatssteun, zeer gering is.”

Arbouw refereert aan eerdere acties van de gemeente Breda, zoals de aankoop van het stadion in 2003, de modernisering en uitbreiding van het stadion in 2008 en het mogelijk maken van de gebiedsontwikkeling rond het stadion in 2009. “Tegen deze achtergrond vinden de gesprekken plaats over het stadion in de breedste zin van het woord.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief