NAC speelt met 2-2 gelijk tegen FC Groningen op 30 november 2013. foto Peter Visser

NAC verzuimt punten thuis te houden

BREDA - Lange tijd zag het er naar uit dat NAC de vijfde opeenvolgende thuisoverwinning zou gaan behalen van dit seizoen. Maar tegen FC Groningen bleek zaterdag het venijn in de staart te zitten. Een strafschop bepaalde de eindstand op 2-2.

NAC behield weliswaar zijn ongeslagen status sinds eind augustus, maar had zichzelf een groot plezier kunnen doen door drie punten in plaats van een punt aan dit potje over te houden. De verschillende ploegen staan immers zo dicht bijelkaar dat aan het eind van de rit een minimaal puntenverschil zomaar eens doorslaggevend kan zijn. Het kan het verschil zijn tussen nacompetitie en Europees voetbal.

NAC kwam op voorsprong door doelpunten van Verbeek, in de eerste helft, en Perica in de tweede helft. Die goal van de invaller, iets meer dan een kwartier voor tijd, leek de wedstrijd te beslissen. Maar wie dat dacht rekende buiten de veerkracht van de bezoekers. Nauwelijks vijf minuten later maakte Wijnaldum de aansluitingstreffer, waarna Leeuw in de blessuretijd koelbloedig bleef en de strafschop inschoot.