Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

NAC en het stadion: zo zit het

  NAC

STEENAKKER - NAC, zijn financiers en de gemeente zijn in gesprek over een mogelijke oplossing voor de nieuwe financiële problemen bij de club. Twistpunt is de huurprijs van het stadion. NAC vindt die te hoog. Maar hoe zit het ook al weer met die prijs? En waar bestaat die uit? We vroegen het de gemeente. Een FAQ.


Wat betaalt NAC aan huur?
De actuele huurprijs per maand € 115.482,-

Wat zit er in dat bedrag?
Dit is een volledige vergoeding (en niet meer dan dat) voor de door de gemeente gemaakte kosten. NAC Breda betaalt zelf alle overige kosten zoals onderhoud, WOZ en overige zakelijke lasten, verzekeringen, en dergelijke.

Wat vindt de gemeente van deze huurprijs?
De huurprijs is kostendekkend en gebaseerd op doorbelasting van kapitaallasten en een marktconforme rente.

Van wanneer tot wanneer loopt het huurcontract
Het huurcontract is ingegaan op 1 juli 2009 en loopt 25 jaar tot en met 2034. De huurprijs is sinds 2009 niet meer aangepast.

Voor hoeveel staat het stadion eigenlijk in de boeken bij de gemeente?
Het stadion staat op dit moment in de boeken voor 18,4 miljoen. Dat bedrag is gebaseerd op de aanschafprijs van het stadion in 2003, de aankoopprijs van de grond (2003), aangevuld met de investeringen die de gemeente deed voor de uitbreiding en modernisering van het stadion op verzoek van NAC Breda.

Voor welk bedrag is het ook gekocht door de gemeente Breda?
In 2003 heeft de gemeente het stadion van NAC Breda gekocht voor €15,7 miljoen. Dat bedrag is gebaseerd op de taxatie die toen is uitgevoerd. NAC Breda huurt het sindsdien van de Gemeente en betaalt huur aan de gemeente die eigenaar is van het stadion. Daarbij is afgesproken dat de exploitatie en het onderhoud van het stadion voor rekening van NAC Breda komen.

Is er ooit afgeschreven op het stadion?
Ja. Er is sinds 2003 ca. 3,3 miljoen euro afgeschreven op het stadion.

Wat huurt NAC eigenlijk?
De gemeente is eigenaar van nagenoeg het hele stadion, met uitzondering van ruimtes aan de oostzijde, daar is sprake van gedeelde eigendom (de gemeente is een van de eigenaren) en een deel aan de noordkant, dat geheel in eigendom is bij een derde partij.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief