Financiers NAC unaniem positief over voorstel gemeente

  NAC

STEENAKKER - De 21 financiers staan unaniem positief tegenover het voorstel van de gemeente Breda om NAC de komende jaren te ondersteunen richting een gezonde bedrijfsvoering. Dat meldt NAC op haar website.


"Hiermee geeft deze groep een belangrijk signaal af richting de openbare gemeentelijke commissievergadering die vanavond plaatsvindt", aldus de voetbalclub. Woensdag beslist het college van burgemeester en wethouders of het voorstel groen licht krijgt. Overigens kan het college vanavond kritische vragen verwachten. SP-voorman sprak eerder uit dat 'het nu eens afgelopen moet zijn met het geklungel'. Paul de Beer (D66) plaatste vraagtekens bij de steun en vraagt zich af of dit in lijn is met de Europese regels. Overigens realiseert ook een meerderheid van de raad zich dat bij een faillissement van NAC, Breda met een veel groter verlies ziet: namelijk een stadion zonder huurder, dat dan zo goed als waardeloos is.

Vorige week liet de gemeente in een bericht (pdf) weten de huur van het Rat Verlegh Stadion voor een periode van vijf jaar met 325.000 euro te willen verlagen. Hiernaast steekt de gemeente de komende jaren ook nog eens een aanzienlijk bedrag in stadiononderhoud en is er een aanpassing doorgevoerd in de lening van de BrIM aan de voetbalorganisatie.

Als het college woensdag instemt, gaat NAC daarna over tot het omzetten van zeven miljoen aan langlopende leningen in aandelen en is een faillissement van de volksclub van de baan. Daarnaast volgt een kapitaalinjectie van 4 miljoen voor de club, waarmee NAC het seizoen op een goede manier kan afmaken. "Hiermee wordt een totale vermogensverbetering van ongeveer 11 miljoen euro voor NAC bewerkstelligd", aldus NAC.

"Na de inrichting van de nieuwe structuur wordt in nauw overleg een meerjarenbeleidsplan gemaakt, waarbij NAC de komende seizoenen aanzienlijke stappen maakt om structureel een sluitende exploitatie te creëren."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief