NAC wint een knotsgekke wedstrijd van Roda JC: 5-3. foto Peter Visser

NAC kan koploper Vitesse onvoldoende bedreigen

ANRHEM/BREDA - NAC heeft het koploper Vitesse zondagmiddag niet voldoende lastig kunnen maken. De Bredanaars verloren in het Gelredome met 3-2.

De 3-2 kwam pas op het laatste moment. Lurling knalde van afstand onhoudbaar voor Velthuizen binnen. Het was - als invaller - zijn eerste goal van het seizoen. Het bleek niet voldoende voor een punt.

NAC kwam op voorsprong na een strafschop van Buijs in de 24e minuut. Tien minuten later maakte Piazon uit een penalty de gelijkmaker. Na vijf minuten in de tweede helft zette dezelfde Piazon zijn ploeg op een voorsprong. Daarna drong NAC wel aan, maar miste het scherpte en geluk voor de gelijkmaker. Bij de 3-1 van Leerdam, zes minuten voor tijd, leek het helemaal gedaan.

Lurling maakte de slotfase extra spannend. Maar voor de Bredanaars dus niet spannend genoeg. Vitesse blijft koploper, NAC moetn komende week tegen Cambuur drie belangrijke punten in huis houden, anders dreigt het verder af te zakken richting nacompetitiestreep.