KNVB zet NAC terug naar categorie 1

  NAC

ZEIST/BREDA - De slechte financiële situatie van NAC is voor de KNVB aanleiding om de club terug te plaatsen van categorie 2 naar categorie 1 van het licentiesysteem. Hierdoor moet NAC een Plan van Aanpak indienen bij de voetbalbond en verantwoording afleggen over de boekhouding.


Binnen negen meetmomenten in drie jaar moet een club weer structureel in minimaal categorie 2 kunnen worden ingedeeld. Daarbij geldt dat een club die ‘terugvalt in categorie 1’, in de regel een kortere termijn ter beschikking heeft om terug te keren in minimaal categorie 2, zo meldt de voetbalbond op haar website.

De beoordeling van NAC door de KNVB kwam voordat de financiers en de gemeente de club de helpende hand toestaken, namelijk op 1 november. Hierdoor scoorde NAC 44 punten, te weinig om in categorie 2 te blijven.

Aangezien de situatie in de tussentijd is veranderd, is algemeen directeur Justin Goetzee optimistisch. "Het is natuurlijk jammer dat dit gebeurt. Met de stappen die door de Gemeente Breda en de financiers zijn gemaakt, heb ik er echter alle vertrouwen in dat we deze situatie kunnen ombuigen”, zo stelt Goetzee op de website van de club. ”Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst en zijn ervan overtuigd dat de KNVB in ons plan van aanpak mee kan. Wij zijn voortdurend in overleg met Zeist hierover."

NAC was sinds december 2012 ingedeeld in Categorie 2. De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs door middel van een puntensysteem, waarna de licentiecommissie de clubs op basis van het gescoorde puntenaantal indeelt in drie categorieën. Het doel van het systeem is de continuïteit waarborgen van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief