NAC verliest met 1-2 van Vitesse, zaterdag 8 maart 2014. foto Peter Visser

Vitesse pakt geniepig de punten in Breda

BREDA - NAC-aanvoerder Ten Rouwelaar kookte van woede: hij speelde de bal uit omdat zijn ploeg met tien man stond, maar kreeg de deksel op zijn neus. Vitesse besloot door te spelen en scoorde vervolgens de 1-2.

Daarmee stond de eindstand nog voor rust op het bord. NAC kreeg via Kwakman nog wel een kans op de gelijkmaker, maar die viel niet. De wedstrijd begon met twee goals binnen tien minuten. Eerst scoorde Labyad de 0-1 in de achtste minuut, twee minuten later trok Buijs de stand gelijk vanaf de stip, nadat Poepon tegen het gras was gegaan.

Voor NAC kwam daarmee een eind aan een ongeslagen serie die een maand geleden werd ingezet, voor Vitesse betekende de drie punten dat de Arnhemmers zich steviger op plek twee nestelden.