NAC hield Ajax zondagmiddag op een gelijkspel: 0-0. En dat voelde als een overwinning. foto Peter Visser
NAC hield Ajax zondagmiddag op een gelijkspel: 0-0. En dat voelde als een overwinning. foto Peter Visser

NAC wint punt in middagje tegen Ajax

  NAC

STEENAKKER - Het Middagje NAC bleek voor Ajax een lastig neembare vesting. De Amsterdammers bleven op 0-0 steken. Of NAC hiermee de titelstrijd heeft beïnvloed? Dat moet over een paar weken blijken.


De twee punten verlies voor Ajax doen nu nog geen pijn, de voorsprong blijft zeven punten op Twente en Vitesse. Het ene puntje voor NAC is eveneens zo’n kwestie. Is dat genoeg om over zes wedstrijden boven de nacompetitiestreep te blijven?

Als Gudelj met zijn team door blijft gaan op deze weg de komende weken, dan is dat wel waarschijnlijk. Maar het staat nog steeds staat alles dicht bij elkaar. Plaats acht, PEC Zwolle, staat op vier punten boven NAC, dat nu 33 punten heeft. Nummer vijftien Go Ahead staat slechts twee punten achter.

NAC treft nog Utrecht, Go Ahead, Twente, Groningen, RKC en PSV. Een mooie mix van concurrenten, titelkandidaten en mogelijke degradanten. Wedstrijden waar in elk geval voor de tegenstander wat op het spel staat. En voor NAC dus ook. Want twee verliespartijen op een rij en je doet gewoon mee in de strijd rond de nacompetitie, twee keer winnen en wie weet.

Het punt tegen Ajax voelt in elk geval als een overwinning.