Vuurwerk aan het begin en aan het eind: NAC-FC Utrecht werd 2-2. foto Peter Visser
Vuurwerk aan het begin en aan het eind: NAC-FC Utrecht werd 2-2. foto Peter Visser

Twee keer vuurwerk: NAC-Utrecht in foto’s

  NAC

BREDA - NAC - FC Utrecht begon en eindigde met vuurwerk. Eerst een knallende vuurwerkshow waarvan de pollen de lucht invlogen en de wedstrijd later begon, in de laatste vijf minuten drie goals met een spectaculaire 2-2 als resultaat. NAC-FC Utrecht in foto’s, van Peter Visser.


Vijf voor acht. Een professionele vuurwerkshow voor de B-Side, met dank aan de Loco’s. Prachtige kleuren schieten de lucht in, imposante rollende knallen. Met tot besluit: een grote knal. De pollen vliegen in de rondte. Werk voor de grasspecialisten en terreinverzorgers, met hulp van tuinman Sepp de Roover. Dan kan de wedstrijd eindelijk beginnen. De eerste 45 minuten vallen niet mee. Beide ploegen hebben moeite met het in de ploeg houden van de bal en het opbouwen van een fatsoenlijke aanval. Het publiek eet chips, drinkt bier en moppert. En drinkt weer bier. B-Side en Vakkie G zingen onverstoorbaar door. Kansjes zijn er wel, wat meer voor Utrecht dan voor NAC. Poepon glijdt uit, terwijl hij een fantastisch schot in gedachte heeft.

Na rust eerst na een minuut of acht een afgekeurde goal van NAC. Poepon, juicht, het Rat Verlegh ook, maar onterecht. Buitenspel. Even later komt Danny Verbeek in scoringspositie, links in de zestien, zicht op de B-Side. Hij haalt uit in de korte hoek: 1-0. Verbeek balt zijn vuisten en uit een oerschreeuw, zo lijkt. Duimpje omhoog van Nebo. Daarna golft het weer wat op en neer. NAC is beter, maar staat niet op scherp. Dan breekt de laatste fase aan. Een enkeling verlaat het Rat Verlegh om de verkeersdrukte voor te zijn. Onterecht, blijkt ook nu weer. Een Avondje NAC is pas klaar als het is afgelopen, zou Cruijff zeggen. Eerst valt uit het niets de 1-1. Bulthuis scoort, de Utrecht-fans worden wakker. Twee keer knipperen met je ogen later staat het al weer 2-1. Poepon scoort, het regent bier op de B-side. Uitzinnige vreugde. Maar nog is het niet genoeg. NAC, met de ingevallen Perica, blijft druk zetten in plaats van gecontroleerd de wedstrijd uit te spelen. Dus valt er nog een goal, maar aan de verkeerde kant: 2-2. Lekker puh, denkt het kwakkelende Utrecht. Balen voor NAC. Dat had vrijdagavond een gat kunnen slaan met de onderste helft van de ranglijst.