Ruud van Nistelrooij verzorgde maandagmiddag een training bij de NAC-jeugd op het terrein van WDS'19. foto Vinnie de Laat
Ruud van Nistelrooij verzorgde maandagmiddag een training bij de NAC-jeugd op het terrein van WDS'19. foto Vinnie de Laat

Van Nistelrooij duikt op als trainer bij NAC-jeugd

  NAC

HAAGSE BEEMDEN - Het was voor de voetbaltalenten van NAC maandagmiddag even knipperen met de ogen. Hun training werd namelijk geleid door de oud-spits van onder meer Oranje, PSV, Manchester United en Real Madrid: Ruud van Nistelrooij.


De topschutter zette de lijnen uit, dolde met zijn assistent en keek ook toe, samen met André Ooijer en de vaste staf van NAC hoe anderen de training gaven.

Bij de groep was ook een aantal oud-profs van onder meer AZ, Feyenoord en Twente. Eerder op de dag kregen ze een presentatie van technisch directeur Graeme Rutjes in de Joop Korebrits-toren. “Sander van Gessel volgt de opleiding tot TC1, daar hoort dit bij”, aldus Rutjes. Vandaar ook de aanwezigheid van de anderen. “Die moeten dan beoordelen hoe Ruud de training gaf.”

De jochies deden pass-oefeningetjes en luisterden aandachtig naar de aanwijzingen van de gepensioneerde voetbalster en toekomstig assistent van bondscoach Guus Hiddink.

Het leverde mooie plaatjes op.