ten Rouwelaar.
ten Rouwelaar. Peter Visser

NAC zet slechte reeks voort tegen FC Groningen

GRONINGEN/BREDA - NAC heeft voor de zesde keer op rij geen overwinning kunnen boeken in de Eredivisie. Zondagmiddag ging de ploeg in de Euroborg tegen FC Groningen met 1-0 onderuit. Het verlies betekende het einde van de ongeslagen reeks van Eric Hellemons en een terugkeer op de zestiende plaats op de ranglijst.

Na negentig seconden stond de ruststand al op het bord in de Euroborg. Tjaronn Chery zag zijn schot in de korte hoek binnenrollen, nadat Jelle Ten Rouwelaar de bal niet onder controle kreeg. De doelman van NAC leek over zijn vormdip heen na het goede optreden tegen Vitesse, maar ging weer in de fout. In de resterende 43 minuten viel het spel van beide ploegen tegen. Het ging in een laag tempo en er werden weinig kansen gecreƫerd.

Aan het begin van de tweede helft leek NAC wat meer grip op het spel te krijgen. Dat leidde onder meer tot een kans voor Mats Seuntjens, die zijn inzet tot twee keer toe geblokt zag worden door Groningers. Ten Rouwelaar maakte zijn fout van eerder in de wedstrijd goed door een aantal schoten van Chery, veruit de gevaarlijkste man van het veld, te pareren.

Erik Falkenburg kreeg de grootste kans op de 1-1. Nadat hij zichzelf vrijzette voor de doelman van FC Groningen, schoot hij vervolgens op die zelfde goalie. De wedstrijd werd iets aantrekkelijker om naar te kijken, omdat NAC meer uit hun schulp kroop en Groningen daardoor meer ruimte kreeg op de helft van de Bredanaars. Vijf minuten voor tijd was de thuisploeg dicht bij de 2-0, maar de vrije trap van invaller Mimoun Mahi ketste af op de binnenkant van de paal. In de rebound kon Micheal de Leeuw net niet intikken voor een leeg doel.

Volgende week komt AZ op bezoek in Breda. De Alkmaarders speelden zondag met 3-3 gelijk tegen Excelsior en staat op dit moment twaalfde in de competitie met vijf punten meer dan NAC.