NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld
NAC heeft zaterdag 18 oktober met 1-1 gelijkgespeeld (Peter Visser)

Huurverlaging NAC nu ook officieel

  NAC

BREDA - NAC en de gemeente Breda hebben dinsdagmiddag het huurcontract ondertekend. Dat meldt wethouder Bernie van den Berg in een brief aan de raad. Tijdens de behandeling van de begroting afgelopen week in de commissie bestuur kreeg de wethouder hier vragen over.


In het contract is geregeld dat NAC minder huur betaalt, namelijk 325-duizend euro per jaar minder. NAC huurt het stadion nu voor 992.500 euro per jaar. Deze huurverlaging werd in de praktijk al toegepast vanaf 1 januari jongstleden.  

In het contract is ook vastgelegd dat NAC niet langer exclusief gebruiker is van het stadion. Volgens de wethouder zijn hierover al oriënterende gesprekken geweest. Een woordvoerder van NAC bevestigt dat. “We hebben zeker leads die we doorgeven aan de gemeente.” Hij wijst daarbij ook op de kandidaatstelling voor het EK voetbal voor vrouwen van 2017. “We hopen dat dit wordt toegewezen. Dat is een goed voorbeeld.”

Daarnaast is afgesproken dat de  Gemeente Breda het hoogstnoodzakelijke onderhoud op zich neemt, om kapitaalvernietiging te voorkomen en de veiligheid van de bezoekers te garanderen. In het voorstel van het college blijft NAC Breda verantwoordelijk voor het groot onderhoud in relatie tot het voetballen, zoals stadionverlichting en onderhoud van het veld. De reparatie van de scheuren in het stadion lijken voor rekening van de gemeente te komen.

Bij het bespreken van de huurverlaging gaf de gemeente ook aan tot een andere relatie komen met NAC, zonder de nadelen van de huidige verhuurdersrelatie. Hoe die relatie eruit moet gaan zien is nog niet duidelijk.