NAC verloor zaterdag 8 november 2014 met 0-1 van AZ. Nemanja Gudelj maakte het enige doelpunt.
NAC verloor zaterdag 8 november 2014 met 0-1 van AZ. Nemanja Gudelj maakte het enige doelpunt. (Peter Visser)

Hellemons en Penders maken seizoen bij NAC af

  NAC

BREDA - Eric Hellemons en Rob Penders maken het seizoen af als trainersduo van NAC. Dit heeft de clubleiding besloten na zo ze zegt intensieve gesprekken met diverse geledingen binnen de organisatie. "De keuze vloeit ook voort uit een steeds sterker wordende wens vanuit de spelersgroep, die Hellemons graag ziet slagen", aldus NAC.


De afgelopen weken voerde NAC gesprekken met verschillende kandidaattrainers. Zo werd oriënterend gesproken met Gertjan Verbeek en was er ook contact met oud-NAC-coach Robert Maaskant. "Gaandeweg het proces groeide echter het vertrouwen dat het huidige interim-duo de klus kon klaren."  Hellemons en NAC kwamen eerder al mondeling overeen dat het contract van de oud-prof zou worden uitgebreid naar 40 uur. 

"Wij hebben het gevoel dat we met Eric en Rob twee trainers voor de groep hebben staan, die de spelers met een duidelijk idee het veld in sturen," stelt Technisch Directeur Graeme Rutjes op de website van de club. "We gaan er alles aan doen om ze te helpen de doelstellingen van NAC te halen."

Aanvoerder Jelle ten Rouwelaar stelt namens de spelersgroep dat er vertrouwen is: "Er is nu duidelijkheid. De groep kan zich nu volledig richten op de doelstelling: handhaving in de Eredivisie." 

Eric Hellemons en Rob Penders namen sinds 13 oktober waar voor het op non-actief gestelde duo Gudelj-Pusic

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief