NAC-fansite BSideRats op zwart uit onvrede met beleid

  NAC

BREDA - De veelbezochte fansite BSide Rats heeft maandag de site op zwart gezet uit protest tegen het beleid van de club. Volgens een verklaring op de website is de maat vol. De fans stellen zich niet gehoord te voelen. De aanstelling van Eric Hellemons en Rob Penders is de druppel die de emmer doet overlopen. De fans eisen een gesprek met de aandeelhouders.


"Na de ronduit waardeloze wedstrijd tegen AZ Alkmaar en het nieuws dat NAC er plotseling toch voor kiest het seizoen af te maken met Eric Hellemons, is voor ons de maat vol", zo staat te lezen. "NAC koerst keihard af op degradatie met een elftal zonder ziel, dat de rest van het seizoen geleid zal worden door een trainer zonder enige ervaring op het hoogste niveau. " 

De fans zeggen zich bewust te zijn van de aard van de club: "Wij weten dat NAC altijd een vrolijke chaos zal blijven, maar we zijn helemaal klaar met de manier waarop nu met onze club wordt omgesprongen."

De fans uiten kritiek op de aanstelling en verwijzen naar de uitingen van Gertjan Verbeek en Robert Maaskant over de sollicitatieprocedure voor het hoofdtrainerschap. Zij 'geven aan dat het er niet op lijkt dat NAC weet waar het mee bezig is en dat er geen enkele lijn in het beleid van NAC lijkt te zitten.'

Volgens BSide Rats schetsten die verhalen het beeld van een 'technisch directeur, die geen flauw idee heeft waar hij mee bezig is'. "Afgelopen zomer sprak hij nog volmondig het vertrouwen in Gudelj uit. Hij legde de schuld voor de matige prestaties van afgelopen seizoen volledig bij Jeffrey van As. Van As had namelijk een onevenwichtige selectie samengesteld, dus geen wonder dat Gudelj het niet goed had gedaan. De nieuwe selectie presteert vervolgens nóg minder en Gudelj zit inmiddels thuis. Maar de Technisch Directeur blijft zitten waar hij zit."

De site maakt verder korte metten met de leiding. Communicatie, jeugdopleiding, het is allemaal pet volgens de fansite. "De eigenaren hebben de drenkeling NAC wel op de kant getrokken, maar weigeren nu de hoognodige reanimatie toe te passen."

BSideRats.nl wil dat de gemaakte fouten erkend worden en dat er publiekelijk verantwoordelijkheid genomen wordt, staat te lezen. "Daarnaast willen wij als supporters serieus genomen worden. Eén van de manieren zou wat ons betreft zijn, dat NAC én de drie grootste aandeelhouders met de supporters in gesprek gaan. Van die laatsten willen we horen wat hun plannen met de club zijn."