NAC verloor zaterdag 8 november 2014 met 0-1 van AZ. Nemanja Gudelj maakte het enige doelpunt.
NAC verloor zaterdag 8 november 2014 met 0-1 van AZ. Nemanja Gudelj maakte het enige doelpunt. (Peter Visser)

NAC met Clubraad in gesprek over uitleg beleid

  NAC

BREDA - NAC is met de Clubraad in gesprek over een manier waarop de supporters gehoord kunnen worden over de situatie bij de club. Dat stelt woordvoerder Perry Hendriks van NAC. “Een forumavond is daarbij een van de opties.”


Hendriks stelt dat al enkele dagen met de Clubraad hierover gesproken wordt. Voorzitter Sander Rademaker bevestigt de gesprekken. Volgens hem is er achter de schermen geregeld contact. “Wij hebben eerder al aangegeven wat er speelt bij de supporters.” Dat zou op dit moment formeler mogen, ook voor de schermen. “Daarvoor gaan we ons hard maken.”

De aanstelling van Eric Hellemons en de manier waarop tot deze keuze is gekomen bevreemdt veel supporters. Voor fansite BSideRats was dit zelfs de druppel. De site staat op zwart, met wel een uitgebreide verklaring waarom het beleid van de club niet deugt. “Het is nu zo’n puinhoop”, stelt webmaster Levien den Boer in een toelichting. Hij wil een gesprek met de grootaandeelhouders. “Leg ons eens uit wat de gedachte is achter de keuze. Het is nu af en toe net een circus.”

BSideRats staat op zwart totdat duidelijk op welke manier de club het gesprek wil aangaan, aldus Den Boer. “Ik hoef geen invloed op het technisch beleid, daar heb ik geen verstand van. Ik wil wel uitleg. Als je zegt dat je een ervaren trainer wilt, en je komt aan met de trainer van de C1, niks ten nadele van Eric Hellemons, dan klopt dat niet.”

Die keuze is volgens Hendriks, die aangeeft inmiddels contact te hebben gezocht met Den Boer, verklaarbaar. “Dat is een kwestie van voortschrijdend inzicht van de technische staf. Daarin speelde ook het goede gevoel van de spelersgroep mee.”

Rademaker heeft wel enig begrip. “De situatie waarin NAC zit is verdomd lastig”, verwijst hij naar het beperkte budget. Hij stelt dat er wat moet gebeuren. Ook hij plaatst zijn vraagtekens bij de aanstelling van Hellemons, al heeft hij niks tegen hem persoonlijk. “Maar hij heeft geen ervaring.” En dat stond wel in het functieprofiel.

Hendriks geeft aan graag te willen kijken hoe de wensen van BSideRats passen in de gesprekken die momenteel worden gevoerd met Clubraad NAC.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief