Vuurwerk, een receptie en de onthulling van een borstbeeld van Rat Verlegh: het feest voor 100 jaar NAC is begonnen. foto Peter Visser
Vuurwerk, een receptie en de onthulling van een borstbeeld van Rat Verlegh: het feest voor 100 jaar NAC is begonnen. foto Peter Visser

Supporters NAC willen sfeer tijdens overwinning op Cambuur vervolg geven

  NAC

BREDA - De overwinning van NAC op Cambuur en het spontane volksfeest voor het Rat Verlegh stadion daarna smaakt naar meer. Een aantal supporters van Breda Loco’s doen er aankomende thuiswedstrijd nog een schepje bovenop, in de hoop dat de spelers dat dan ook doen.


Megaspandoek
De Breda Loco’s willen dat alle tribunes de komende wedstrijd tegen SC Heerenveen 90 minuten achter het elftal gaan staan. Tijdens de opkomst zal hiervoor de eerste aanzet worden geven in de vorm van een mega-spanddoek. “Onze insteek is dat wij de voorzet regelen en dat de andere supporters, de spelers, de sponsors en iedereen van NAC dit overneemt”, aldus Martijn Koks van Breda Loco’s.

Het idee voor het mega-spandoeken kwam na de overwinning op SC Cambuur Leeuwarden. De loco’s waren al enige tijd aan het kijken hoe ze de negatieve sfeer bij NAC konden veranderen. “Na de overwinning tegen Cambuur kwam er zoveel positiviteit los, terwijl het helemaal niet zo’n spectaculaire overwinning was. Toen begrepen we dat dit het moment was om door te pakken.”

NOAD
De Breda Loco’s gaan niks regisseren tijdens de wedstrijd, maar hopen dat de rest van het stadion hun strijdbare houding overneemt. “Als de spelers zich naar de slachtbank laten leiden dan mogen ze dat horen. Als ze 5 - 0 achter staan, maar wel NOAD spelen dan verdienen ze ondanks alles onze steun”, aldus Koks. Hij verwacht dat NAC na een zwaarbevochten 2-1 de punten in Breda houdt aanstaande zaterdag.