NAC-Cambuur & Serious Request wedstrijd. Foto Peter Visser
NAC-Cambuur & Serious Request wedstrijd. Foto Peter Visser

Trileffect avondje NAC wetenschappelijk gemeten

  NAC

BREDA - Wat een avondje NAC met een mens kan doen is al enige tijd bekend. Welke invloed een avondje NAC heeft op een tribune wordt aankomende zaterdag onderzocht, tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Er zal dan meetapparatuur staan bij de Joop Korebrits Toren.


Avondje NAC
Met de meetapparatuur wil de gemeente in samenwerking met een ingenieursbureau inzicht krijgen in de hoeveelheid trillingen die de hoofdtribune te verduren krijgt tijdens een Avondje NAC. Ook willen de partijen zo achterhalen wat op de middellange en lange termijn het effect is van al dat gejuich en gespring op de tribunes.

Scheuren
Onlangs werd bekend dat er aan de hoofdzijde van het stadion enkele betonscheurtjes zitten. Met het onderzoek wil de gemeente duidelijk krijgen hoe dit probleem het beste kan worden opgelost. Eerder liet de gemeente al duidelijk weten dat er geen gevaar is voor de veiligheid. De tribunes zijn veilig en zullen niet zomaar instorten.

Woordvoerder Perry Hendriks voorziet geen problemen met het feit dat de meting samenvalt met aanmoedigingsacties van NAC-supporters aanstaande zaterdag. “De scheuren zitten met name bij de tribune waar vooral zakelijke partners en sponsoren zitten, niet het volk dat normaal staat te springen.”

Kippenvel
Hendriks hoopt dat de actie zaterdag zo aanstekelijk werkt dat ook de hoofdtribune mee gaat doen om zo het maximale uit de meettest te halen. “Ik weet niet precies wat er gaat gebeuren, maar als de ontvangst na Cambuur een indicatie is, dan heb ik nu al kippenvel