NAC verloor op zaterdag 13 december 2014 met 0-2 van Heerenveen.
NAC verloor op zaterdag 13 december 2014 met 0-2 van Heerenveen. (Peter Visser)

Verliezend NAC richt zich op tweede seizoenshelft

  NAC

BREDA - Het vlagvertoon op de tribune voor aanvang van NAC - Heerenveen maakte zaterdagavond meer indruk dan wat de thuisploeg op het veld liet zien. Want dat was niet genoeg voor een overwinning in het laatste Avondje NAC van 2014. Heerenveen won vrij eenvoudig met 0-2.


Trainer Eric Hellemons vatte het na afloop bondig samen. Zijn ploeg kwam kwaliteit te kort. “Achter de schermen zijn we er hard mee bezig om daar wat aan te doen”, aldus de aangeslagen trainer.

Dat er wat aan gedaan moet worden, dat is voor iedereen duidelijk. NAC wilde zaterdagvond wel, maar gaf het op momenten dat het echt om ging kinderlijk eenvoudig weg. Spits Mark Uth van de Friezen had aan twee kansen genoeg voor twee doelpunten. De manier waarop was tekenend: bij de eerste kwam hij voor zijn man, bij de tweede profiteerde hij van de ruimte die hij kreeg bij een uitbraak.

Een ervaren slot op de deur kan Hellemons wel gebruiken, net als een leider die de onervaren selectie aan de hand neemt. Wellicht dat Demy de Zeeuw die man kan zijn, al moet NAC er dan op hopen dat de oud-international zichzelf in vorm wil houden door een paar maanden voor een habbekrats in de eredivisie te spelen.

Een ander punt: scorend vermogen. “Zestien doelpunten is veel te weinig”, weet ook Hellemons. Daarmee loopt NAC 1-op-1. Een doelpunt is daarmee vaak al genoeg voor de tegenstander.

Tegen Heerenveen, dat in Breda een einde maakte aan een slechte serie, kwam NAC kwaliteit tekort, ook met deze speelwijze. Het bekerduel van donderdag tegen Excelsior kan duidelijk maken waar de ploeg staat ten op zichte van een directe concurrent.

Dan wacht zondag het bezoek van Feyenoord. Dat zijn altijd wedstrijden waar het Bredase publiek warm voor loopt en winst gewaardeerd wordt. Of dat laatste erin zit? Hellemons leek meer bezig met wat er daarna gaat gebeuren met zijn selectie.  

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief