NAC speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Deze wedstrijd betekende voor Jelle ten Rouwelaar een record: 205 wedstrijden achtereen in de eredivisie.
NAC speelt met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Deze wedstrijd betekende voor Jelle ten Rouwelaar een record: 205 wedstrijden achtereen in de eredivisie. (Peter Visser)

Uitslag trilmetingen NAC-stadion eind januari bekend

  NAC

BREDA - Wat het trileffect van het Avondje NAC is, wordt naar verwachting eind januari bekend. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Breda.


Tijdens de wedstrijd NAC-Heerenveen werd gemeten wat het effect van een deinend NAC-publiek was op de constructie van het stadion. Eerder dit jaar bleek dat er op verschillende plaatsen van het stadion scheurtjes in de constructie waren ontstaan.

Ook is er bij de hoofdtribune al lichte roestvorming aangetroffen. Vooral wanneer het vriest kan uitzettend bevroren water in de kieren voor veel schade zorgen. Om die reden is adviesbureau R2 begonnen met het vinden van een hersteloplossing voor een van de nokken en de kolommen aan de voorkant.

De metingen van zaterdag gelden als second opinion. “We willen kijken of er andere oplossingen mogelijk zijn, ook in het kader van de kosten”, aldus de woordvoerder.  Dan moet ook duidelijk worden wie schuldig is aan de snelle achteruitgang van het stadion.