Peter Visser

Dramatisch NAC met 6-0 onderuit in de beker

ROTTERDAM - NAC is donderdagavond als een amateurclub het bekertoernooi uitgeknikkerd. Kansloos was de ploeg tegen Excelsior. 6-0 werd het in Rotterdam. Schaamte lijkt het enige woord dat op zijn plaats is.

Al vanaf minuut één was het duidelijk waarom de Bredase ploeg er zo slecht voorstaat halverwege het seizoen. Passes kwamen niet aan, er zit geen creativiteit in het team en echte inzet lijkt soms ver te zoeken. Excelsior voetbalde makkelijk en kwam na 10 minuten op een 1-0 voorsprong. Adil Auassar schoot vanaf twintig meter de bal schitterend in de verre hoek.

Arbitrale blunder
Dat het 2-0 zou worden, was niet zo verrassend. De manier waarop het uiteindelijk gebeurde des te meer. Uit een corner kopt Sepp de Roover de bal richting zijn eigen doelman. Jelle ten Rouwelaar reageerde snel en keerde de bal keurig voor de lijn. Tot een ieders verbazing stond de grensrechter met zijn vlag in de lucht: doelpunt. De keeper stortte vol ongeloof ter aarde en scheidsrechter Higler vertrouwde blind op zijn assistent. Een arbitrale blunder van de bovenste plank. Woedend waren de elf van NAC, maar het besluit stond vast. De onterechte goal was gelijk het meest enerverende moment van de eerste helft, want aantrekkelijk werd het niet meer voor rust.

Aanvallende wissels
Dat NAC zich nog niet gewonnen wilde geven bleek uit de wissels die werden doorgevoerd in de rust. Het duo Stipe Perica en Adnane Tighadouini viel in, maar helpen deed het niet. Slechts één schot werd er gelost op het doel van Excelsior, voordat de 3-0 viel aan de andere kant. Auassar bleek een abonnement te hebben om mooie goals donderdagavond, want met een pegel in de kruising gooide hij de wedstrijd volledig in het slot. Toen Tom van Weert een paar minuten na de derde goal ook de vierde voor de Rotterdamse maakte, leek het feest compleet voor de thuisploeg. Leek, want de gifbeker was nog niet leeg. 6-0 werd de eindstand tegen Excelsior, vorig jaar nog actief in de Jupiler League.