NAC gaat strijdend ten onder tegen Feyenoord op 21 december 2014. Het werd 0-1.
NAC gaat strijdend ten onder tegen Feyenoord op 21 december 2014. Het werd 0-1. (Peter Visser)

NAC strijdend ten onder tegen Feyenoord

  NAC

BREDA - NAC gooide de beuk erin, kreeg ook een geweldige kans voor Perica in de tweede helft, maar bleef zonder punten tegen Feyenoord: 0-1. Kazim-Richards scoorde na iets meer dan een half uur voetballen het enige doelpunt.


Lees ook: NAC-Feyenoord vanaf de B-Side

Kun je een 0-1-nederlaag een revanche noemen voor de kansloze dramatische 6-0-bekernederlaag van donderdag tegen Excelsior? Misschien. Want NAC bood strijdbaar weerstand, vocht voor overleving en had op basis daarvan in de tweede helft recht op een punt. Perica dacht de 1-1 binnen te koppen, maar Vermeer redde zijn ploeg.

Zelfs de opstomende Ten Rouwelaar in de extra tijd bracht geen doelpunt. Daardoor bleef het 0-1 en schoot NAC er dus helemaal niks mee op qua punten. Geluk bij een ongeluk: Excelsior, Heracles en Go Ahead bleven dit weekend ook puntloos, waardoor de aansluiting bij de onderkant van het rechterrijtje behouden blijft.

Was dit het gevolg van het crisisberaad? Hadden directeur Justin Goetzee en technisch directeur Graeme Rutjes de juiste snaar weten te raken? NAC streed voor wat het waard was. Het is ook wat de club na de winterstop nodig heeft. Want ook al weet NAC met enige goocheltrucs drie of vier wedstrijdfitte en ervaren spelers binnen te hengelen, zonder strijd en wil om voor elkaar en met elkaar duels te winnen, blijft het lastig.

NAC heeft nu eerst vakantie. Dan vanaf 17 januari PEC Zwolle (uit), Willem II (thuis) en Excelsior (uit).

Bekijk de foto's van NAC-Feyenoord.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief