foto Peter Visser
foto Peter Visser

NAC positief over categorie-indeling KNVB

  NAC

BREDA - NAC verwacht in maart komend jaar in elk geval tijdelijk de stap te kunnen zetten naar categorie 2 in het financiële beoordelingssysteem van de KNVB. Dat meldt de club op haar website.


NAC heeft bij het vorige meetmoment 74 punten gescoord bij het KNVB Financial Rating System. “Dat zal de KNVB officieel bekend maken bij de publicatie hiervan in januari 2015”, aldus NAC. “Het betreft een score naar aanleiding van de jaarcijfers over seizoen 2013/2014 en de ingediende prognose voor seizoen 2014/2015.”

Als NAC bij het volgende meetmoment in maart weer meer dan 64 punten behaalt, zet de club de stap naar categorie 2. Daarmee kan de club weer makkelijker zelf financiële beslissingen nemen. Op dit moment moet NAC voor substantiële uitgaven toestemming vragen aan de bond en moet er extra dekking zijn. Dat bemoeilijkt op dit moment ook het halen van extra spelers.

De behaalde score is volgens het in januari 2014 bij de KNVB ingediende Plan van Aanpak. “Op basis van dit Plan van Aanpak is de terugkeer in maart 2015 wel tijdelijk”, aldus NAC. Naar verwachting valt NAC in december 2015 nog eenmaal tijdelijk terug naar categorie 1.

"De puntentelling van de KNVB let heel erg op zaken uit het verleden die we niet zomaar op kunnen lossen," aldus financial controller Edgar Mol op de site van de club. "Zo moest NAC het in het verleden vooral hebben van incidentele baten maar scoorde het erg slecht op solvabiliteit, liquiditeit en begrotingsdiscipline. Als wij ons aan het Plan van Aanpak blijven houden, dan gaan we uiteindelijk definitief over naar Categorie 2."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief