NAC gaat strijdend ten onder tegen Feyenoord op 21 december 2014. Het werd 0-1.
NAC gaat strijdend ten onder tegen Feyenoord op 21 december 2014. Het werd 0-1. Peter Visser

Derby van Brabant NAC - Willem II eindigt zonder winnaar

BREDA - NAC en Willem II wisten beiden niet te scoren zondagmiddag tijdens de derby. De Tilburgers hadden het grootste deel van de wedstrijd het spel in handen, maar konden niks afdwingen. In de tweede helft werd NAC wat gevaarlijker, maar gescoord werd er niet in Breda: 0-0. NAC kent zo een slecht weekend, want nummer achttien Dordrecht is twee punten ingelopen door de winst van zaterdagavond.

Hoewel NAC als eerste een gevaarlijk moment creĆ«erde in de wedstrijd met een schot van Adnane Tighadouini, was het vooral Willem II dat het spel maakte in de eerste helft. De elf van NAC lieten zich inzakken en kozen de momenten zorgvuldig om door te jagen op de Tilburgers.

Derby-onwaardig
Na een kwartier kreeg Samuel Armenteros een enorme kans op zijn club op voorsprong te zetten.  Een indraaiende corner kwam voor de voeten van de spits terecht, maar hij schoot van dichtbij op de lat. De supportersgroepen van beide ploegen deden er voorafgaand aan de derby alles aan om de spelers tot op het bot te motiveren, maar daar was op het veld weinig van terug te zien in de eerste helft: 0-0.

Vlammend begin tweede helft
Het begin van de tweede helft was enerverender dan heel de eerste helft bij elkaar. Met drie gele kaarten, kansen voor beide teams en schreeuwende supporters leek de derby eindelijk te zijn begonnen. De fans van Willem II probeerden doelman Jelle ten Rouwelaar voor schut te zetten met spreekkoren, maar elke poging werd de kop ingedrukt door de vak-G. Massaal klonk het 'Jelle, Jelle, Jelle' als de doelman de bal had.

Na het spectaculaire begin keerde de rust weer wat terug op het veld. Willem II kreeg weer het initiatief. Het verschil met de eerste helft was wel te zien, want de Bredanaars kwamen steeds vaker op de vijandelijke helft en dat leidde uiteindelijk tot een grote kans voor Guyon Fernandez. Na een solo van Erik Falkenburg kreeg hij de bal voor zijn voeten, kapte een verdediger uit, maar vergat vervolgens te scoren. De derby eindigde zoals hij begon: 0-0.

Dordrecht komt dichterbij
Omdat FC Dordrecht zaterdag won van Excelsior is het gat tussen de beide teams nog maar vier punten. Heracles verloor eerder dit weekend van FC Twente en het gat met de club uit Almelo is nu twee punten. Go Ahead en ADO Den Haag trapte pas om 16:30 af. Komende week gaat NAC op bezoek bij Excelsior, de club waar de Bredanaars in de beker nog met 6-0 onderuit gingen.