Clinic Maaskant bij de Graaf.
Clinic Maaskant bij de Graaf. (Bo Klaarwater)

Robert Maaskant spot talent tijdens clinic op Graaf Engelbrecht College

  NAC

BREDA - Zestien amateurvoetballers van het Graaf Engelbrecht College lieten dinsdagochtend hun voetbalskills zien aan NAC-trainer Robert Maaskant. De scholieren kregen elke week al training van NAC-jeugdtrainer Johan Gabriëls. Deze keer kwam niemand minder dan Maaskant hen bijstaan.


Talent
Rond het voetbalveld van Sportpark Paradijs hoor je hoe de twee trainers de jonge amateurvoetballers aanmoedigen. Ook enkele vaders en moeders komen een kijkje nemen. Ondanks de kou zijn de jongens enthousiast en gedreven. Met hun felgekleurde voetbalschoenen spelen ze voor een passopdracht de bal naar elkaar over. “Let op je aannames. Kijk dat is talent! Luisteren en gelijk uitvoeren”, roept Maaskant over het voetbalveld.

Maaskant ziet veel talent op het veld. “Het zijn snelle leerlingen, normaal zie je alleen de top en nu zie ik het talent bij de amateurs”, aldus de trainer. Maaskant liet het programma van de training graag over aan de NAC-jeugdtrainer. “Johan Gabriels traint deze boys, dus we hebben vandaag basisspel en passen geoefend.” Voor Maaskant is de training ook een leermoment. “Je moet kinderen heel anders benaderen, zij leren nog vooral de basis van voetbal.”

High School
High School Breda is een initiatief van het Graaf Engelbrecht College. Hierbij wordt sporten en leren gecombineerd in de eerste twee jaar van de opleiding. “Deze school is uniek in Breda, voor de leerlingen werkt de clinic van Maaskant als stimulans”, aldus rector Roelof Louwsma van het Graaf Engelbrecht.

Louwsma zegt dat de school vooral de amateurvoetballers met Maaskant in aanraking wil brengen. “De leerlingen die nu al bij NAC spelen krijgen deze training sowieso al. Daarom kiezen wij ervoor om de spelers van amateurverenigingen deze kans te geven, zij krijgen nu wellicht de ambitie om beter te worden”, aldus Louwsma.

De school wil het High School initiatief graag uitbreiden voor meisjes en ook andere sporten. “We hopen een meidenvoetbalteam te krijgen op de school. Dit willen we ook mogelijk maken voor andere sporten zoals hockey en wielrennen”, aldus de rector. Er zitten volgens Louwsma wel strenge eisen aan de school: “Je moet zowel bij het sporten als bij het leren presenteren.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief