Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Van Dijk wil mede-eigenaar NAC worden

  NAC

BREDA - Jan-Willem van Dijk wil de minderheidsaandeelhouders van NAC uitkopen. Dat bevestigt de Bredase zakenman tegenover BredaVandaag. In november heeft hij daarover gesproken met verschillende partijen.


Het bod dat Van Dijk deed, lekte uit via BNDeStem. “Ik ben er niet blij mee dat dit uitlekt, maar het klopt wel”, aldus de ondernemer. “Ik wil 50% van de aandelen, minder dan de helft is niet interessant”, stelt hij in een toelichting. Hij benadrukt dat meer ook niet hoeft. “Ik wil juist een samenwerking met de andere groot aandeelhouders, ik ben niet uit op een dictatorschap of alleenheerschappij.”

Volgens Van Dijk is de uitkoop van de achttien minderheidsaandeelhouders pure noodzaak. “Zoveel aandeelhouders die niets te vertellen hebben, dat zorgt alleen maar voor onrust en maakt van bijeenkomsten een Poolse landdag.” Hij hoopt dat de aandeelhouders ook na het uitlekken van zijn voorstel nog bereid zijn om hun aandelen aan hem te verkopen. “Dat hoor ik graag.” Overigens zou hij, om tot 50% van de aandelen te komen, ook een deel van de aandelen van de grootaandeelhouders willen overnemen.

Van Dijk wil naast een substantieel aandelenpakket gelijktijdig ook een investeringen doen in de club, waarmee de geelzwarten sportief een stap vooruit kunnen maken. Als onderdeel van de plannen zou Pierre van Hooijdonk moeten aantreden als technisch-directeur. Van Dijk zou zelf algemeen directeur moeten worden.

De aandelen zouden per 1 januari 2016 vrij verhandelbaar zijn, tenzij de aandeelhouders dat anders overeenkomen. NAC is sinds de laatste reddingsactie in handen van de voormalige geldschieters. Die zetten destijds hun lening om in aandelen om de club te behoeden voor de ondergang. Gelijktijdig verlaagde de gemeente de huur van het stadion.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief