Logo bredavandaag.nl
NAC verliest met 1-3 van Heracles en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie.
NAC verliest met 1-3 van Heracles en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie. (Peter Visser)

Mokerslag voor NAC: 1-3 verlies in 'finale' tegen Heracles

  NAC

BREDA - NAC heeft een hectische week afgesloten met een 1-3-nederlaag tegen Heracles. Hierdoor lijkt de Bredase ploeg af te stevenen op de nacompetitie. Twee wedstrijden voor het einde moet NAC hopen op een wonder om directe handhaving veilig te stellen.


Heracles kwam na een kwartier voetballen op voorsprong. Bryan Linssen schoot na een counter hard op doel. Zijn schot was houdbaar, maar doelman Jelle ten Rouwelaar liet de bal door zijn handen glippen. Daarmee creëerde de doelman een ideale uitgangspositie voor  de bezoekers. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker. Zowel Adnane Tighdouini als Divine Naah had die kunnen maken, waren het niet dat Heracles-doelman Bram Castro uitstekend stond te keepen.

Heracles kreeg geen grote kansen, maar scoorde toch het tweede doelpunt van de avond. Ramon Zomer verlengde een vrije trap en zag de bal in het net landen: 0-2. De kans op winst was tot bijna nul gedaald en Robert Maaskant besloot in te grijpen. Middenvelder Joeri de Kamps ging er uit en de geplaagde Guyon Fernandez werd als extra spits in het veld gebracht.

Vijf minuten voor rust keerde de hoop op een goede afloop terug in het Rat Verlegh Stadion. Mats Seuntjens kopte een voorzet van sterk spelende Ruben Ligeon binnen en zorgde daarmee voor de aansluitingstreffer. Met een 1-2 tussenstand gingen beide teams de kleedkamer in.

Weer was het Castro die met een goede redding een gelijke stand op het scorebord voorkwam . Een kopbal van Seuntjens werd knap gepareerd door de goalie. NAC speelde vol op de aanval, maar weinig aanvallen monde uit in een échte kans. NAC werd slordiger door de haast waarmee het voetbalde en Heracles profiteerde daar optimaal van.

Een fout in de defensie was genoeg om de stand naar 1-3 te brengen. Kenny van der Weg werd makkelijk gepasseerd en uit de daaropvolgende voorzet kon Iliass Bel Hassani makkelijk scoren.  Kansloos was NAC daarna. Ballen kwamen niet meer aan en het geloof was volledig verdwenen.

Door de nederlaag lijkt NAC zich voor te kunnen bereiden op de nacompetitie. Een pijnlijke conclusie, want de club leek onder de leiding van Maaskant af te stevenen op en veilige plaats. Met nog twee lastige wedstrijden tegen AZ (uit) en FC Groningen (thuis) voor de boeg en minimaal drie punten achterstand op Excelsior, lijkt een wonder haast noodzakelijk voor directe handhaving.

Lees ook: 'De kans is er, dus we gaan ervoor'FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief