Whitney van Gool in actie voor NAC.
Whitney van Gool in actie voor NAC. (Michel van Gool)

Achtjarige Whitney begint spontane actie ‘Samen voor NAC’

  NAC

BREDA - Samen met haar vader Michel van Gool gaat de achtjarige Whitney al twee seizoenen trouw naar NAC. Na de degradatie besloot Michel om met haar lid te worden van de Club van 1912. Sindsdien is Whitney in touw voor haar club. Meer dan 300 euro zamelde ze al in.


“Ze vroeg aan mij waarom dat was, dat geld terug storten aan NAC”, vertelt Michel. “Om geld in te zamelen vanwege de degradatie, vertelde ik. Daarna is ze begonnen.”

Whitney dook in haar inmiddels al aanzienlijke NAC-verzameling en besloot wat spulletjes te verkopen. Onder meer een paar schoenen van Patrick Zwaanswijk. “Die had ze voor 150 euro verkocht. De man die ze kocht gaf de schoenen nadat hij had afgerekend meteen weer aan haar terug. Die moet je niet verkopen, meisje, zei hij”, lacht Michel. “Dat is echt NAC hè!”

De achtjarige Bredase is inmiddels flink besmet met het NAC-virus. “Daar kom ze nooit meer vanaf”, weet ook vader Michel, die zelf al sinds de tijd aan de Beatrixstraat naar NAC gaat. Sterker nog, ze heeft de smaak te pakken. “Een paar uur voor elke wedstrijd zijn we al bij het stadion, omdat ze met alle spelers op de foto wil.”  

Whitney gaat zaterdag verder met haar inzamelingsactie. Samen met haar vader gaat ze op haar aanhangerfiets de stad in. “Om 12.00 uur is ze bij NAC. Ze is uitgenodigd om een taartje te komen eten en wat te drinken”, vertelt de trotse vader. Daarna staat onder meer het Koffiehuis aan de Haagweg op het programma (16.00 uur) en als afsluiter het NAC-stadion. “Ze hoopt dat om 18.00 uur zoveel mogelijk supporters naar het stadion komen.”

Of daarmee haar eigen inzamelingsactie eindigt? Nog niet, weet Michel. “Ze gaat ook nog op school geld ophalen.”

Het is de bedoeling dat ze het geld daarna aan NAC aanbiedt.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief