NAC verslaat Willem II met 2-1. foto Peter Visser
NAC verslaat Willem II met 2-1. foto Peter Visser

‘Tilburg is misschien iets minder een voetbalstad dan Breda’

  NAC

TILBURG/BREDA - Het is de derby die er komend seizoen even niet is: de seizoenskaartenverkoop bij Willem II en NAC. Ondanks dat NAC degradeerde en Willem II ‘gewoon’ eredivisie speelt, gaan de Bredanaars aan kop: 9000 om 9700 seizoenskaarten.


“Tilburg is misschien iets minder een voetbalstad dan Breda”, gaf woordvoerder Karlijn van Hoek vrijdagmorgen tegenover Omroep Brabant radio aan als verklaring. “En dat is prima.”

De Tilburgers zijn ‘hartstikke tevreden met onze seizoenskaarthouders’. De club beleefde afgelopen seizoen sportieve successen, na jaren waarin het allemaal niet over hield. Dat was te merken in het aantal seizoenskaarthouders, dat daardoor daalde. “We hopen de stijgende lijn weer te pakken te krijgen”, aldus Van Hoek op Omroep Brabant.

Dat het bij NAC wel lukt. Woordvoerder Perry Hendriks zocht het antwoord in de psychologie. “Breda is een echte voetbalstad, echt bolwerk. Supporters zien de club als familie en als het slecht gaat steun je je familie.”

NAC had 7000 seizoenskaarten begroot en 2500 losse kaarten. Met ruim 9700 op vrijdag 31 juli is de club daar al ruimschoots aan voorbij. Dat geeft een positieve impuls aan de begroting. Toch gaf directeur Justin Goetzee eerder al aan dat dit nog niet verrekend gaat worden in nieuwe uitgaven.

NAC hoopt de komende week door de tienduizend seizoenskaarthouders te gaan, Willem II verwacht die kaap ook te nemen voordat de bal weer gaat rollen. En dan na seizoen 2015/2016 weer een derby op het veld, in plaats van daarbuiten. “Deze wedstrijd hoort op het hoogste niveau, zowel voor Willem II als voor NAC”, aldus Karlijn van Hoek. Hendriks kon het daar alleen maar mee eens zijn.

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief