Logo bredavandaag.nl

Zinedine (5) heeft avond van zijn leven bij eerste bezoek aan wedstrijd van NAC

  NAC

BREDA - Haar zoontje Zinedine (5), die voor het eerst in zijn leven NAC bezocht, heeft gisteren de avond van zijn leven gehad. “Hij vond het grandioos, echt waar”, zegt zijn moeder Nancy MaGarry. Was de 1-4 nederlaag geen domper? “Welnee. Ze hebben verloren, zei hij, maar ze hebben wel één keer gescoord!”


Zinedine en zijn vader Faisal Kajdad waren de eerste gelukkigen die op uitnodiging van BredaVandaag mochten debuteren als NAC-supporters. “Heel de week had hij het er al over: wanneer mag ik, wanneer mag ik? Gisteren was het dan zo ver. En ze vonden het allebei geweldig. Als klein ventje in zo’n groot stadion, dat is al een hele belevenis op zich.”

De kleine Zinedine heeft net als Zidane als bijnaam Zizou. Toch is het ventje niet naar de grote Franse voetbalheld vernoemd. “Ik vond het altijd al een vrolijke, aparte naam”, zegt de Engelse Nancy, die een echte Chelsea-fan als vader heeft. Haar eigen zoon is ook weg van voetbal. “Zijn favorieten zijn Messi en Cristiano Ronaldo.”

Wie weet, treedt de Bredase Zizou ooit in de voetsporen van zijn illustere naamgenoot Zidane. Lid van een voetbalclub is hij nog niet. “We zijn wel eens wezen kijken bij Advendo, maar dat vond hij wat te eng, misschien was ie nog net iets te jong.” Het bezoek aan NAC smaakte in elk geval wel naar meer. “Hij heeft de avond van zijn leven gehad.”

Ook voor de volgende twee thuiswedstrijden heeft BredaVandaag kaartjes uitgedeeld aan bezoekers van de site die voor het eerst naar NAC willen gaan (actie in samenwerking met LampenOnline.com).

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief