Logo bredavandaag.nl
Peter Visser

Spaanse spits haakt af, NAC zoekt verder

  NAC

BREDA - Zijn komst leek helemaal zeker. Maar omdat Daniel Lucas Segovia (30) dit weekeinde plots 'aanvullende eisen' stelde, ziet NAC alsnog af van het aantrekken van de Spaanse spits.


"Contract lag week bij spits en er was overeenstemming", meldt NAC via Twitter. "Na zeer constructieve houding St. Pölten kwam hij opeens met nieuwe eisen. NAC kan hier geen gehoor aan geven. Overeenkomst met Spanjaard is dan ook afgeketst."

Het niet-doorgaan van de deal met Lucas, zoals zijn voetbalnaam luidt, is een fikse streep door de rekening voor NAC: Trainer/technisch directeur Robert Maaskant heeft nog twee weken om elders een scorende spits vandaan te halen. Zijn elftal, dat na twee wedstrijden puntloos onderaan staat in de Jupiler League, heeft dringend behoefte aan zo'n speler.

Lucas is zo'n doeltreffende aanvaller. De 1,89 meter lange Spanjaard speelt sinds vorig jaar voor SKN St. Pölten, dat uitkomt in de Oostenrijkse Erste Liga. Vorig jaar maakte hij in 38 duels voor die club 16 doelpunten. Dit seizoen heeft hij in zes duels (waarvan één bekerwedstrijd) alweer drie doelpunten achter zijn naam staan.

Zijn komst, voor één seizoen op huurbasis, leek op een haar na gevild. Zijn aanvullende eisen gooiden voor NAC echter roet in het eten.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief