foto Peter Visser
foto Peter Visser

NAC wil drie punten bij eerste van drie keer Limburg in drie weken

  NAC

BREDA - NAC richt zijn pijlen deze aankomende drie weken grotendeels op Limburg. Tot en met twee oktober wachten VVV (thuis, 2-10), Fortuna Sittard (uit, 27-9) en deze zondag MVV (uit). Tussendoor ontmoet NAC Emmen (18-9) en Heerenveen (22-9). Maaskant is duidelijk over het doel van de eerste wedstrijd van deze serie. “We gaan vol voor de drie punten.”


 

Aldus de trainer op de website van NAC. MVV is voor hem geen onbekende. In het seizoen 2007/2008 was hij actief als trainer van MVV. Maar dat was toen. Nu is het de ontmoeting tussen de nummer zeven NAC en nummer dertien MVV. Volgens Maaskant is het één van de betere ploegen die hij dit jaar gezien heeft. “Zeker in Maastricht zijn ze erg lastig te kloppen. Wij hebben echter genoeg voetballend vermogen om daar een positief resultaat te boeken."

NAC treedt in Maastricht aan zonder Ronnie, die geschorst is vanwege een scheldpartij in Helmond tegen het publiek. ‘Nieuweling’ Donny Gorter zit wel bij de selectie. Het vervangen van Stam stelt Maaskant niet voor onoverkomelijke problemen, laat hij via NAC.nl weten. "We hebben de ploeg zo ingericht om dit soort gevallen op te kunnen vangen. Alle posities zijn dubbel bezet en veel jongens op de bank schuren tegen een basisplaats aan. Dat mag dus in geen enkel geval een excuus zijn. Ook zondag gaan we vol voor de drie punten."